Tiedote koronarajoituksiin liittyen

Moi Tiikeriperhe!

Etelä-Suomen aluehallintovirasto asetti 12.8.2021 uusia rajoitteita, jotka koskevat mm. harrastukseen käytettäviä tiloja sekä yleisötilaisuuksien katsojamääriä.
Tässä Helsingin Kiekko-Tiikerit Ry:n 19.8.2021 alkaen voimassa olevat ohjeistukset, jotka perustuvat Suomen jääkiekkoliiton ja Jääkenttäsäätiön antamiin ohjeistuksiin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 12.8.2021 tartuntatautilain 58 d § mukaisesti asettamat rajoitukset koskien mm. harrastukseen käytettäviä tiloja eivät estä jääkiekon harrastamisen jatkumista, eikä otteluiden pelaamista.
Oleellista on huomioida, että jokaisen joukkueen järjestämä toiminta mahdollistaa sen, että jokaisella osallistujalla on tosiasiallisesti oltava mahdollisuus välttää THL:n määritelmän mukainen lähikontakti (max. 2m / 15min) ja osallistujilla on oltava mahdollisuus välttää fyysinen kontakti. Lajinomainen harjoittelu ja kilpailutoiminta voi jatkua normaalisti.

Aluehallintoviraston asettamat yleisörajoitukset tarkoittavat käytännössä sitä, että Salmisaaren jäähallissa voi tapahtumaa seurata enintään 25 henkilöä 2 metrin turvavälit huomioiden. Yleisön tulee oleskella pleksien takana ja pukukoppikäytävä on täysin rauhoitettu alue pelaajille ja toimihenkilöille.
Harjoituksia voi siis seurata enintään 25 henkilöä. Kapasiteetista vastaa jäävuoroa käyttävän joukkueen edustaja, jonka joukkue asettaa sisäisesti.
Salmisaaren jäähallissa järjestettävien otteluiden yleisömäärän suhteen toimitaan seuraavasti: kotijoukkueella on käytössään 15 henkilön katsojakapasiteetti ja vierasjoukkueella 10 henkilön katsojakapasiteetti. Tällä tavalla otetaan huomioon vierasjoukkueen kyydityksistä vastaavat henkilöt sekä esimerkiksi heidän organisaation henkilökunta (esim. taitovalmentaja tai valmennuspäällikkö).
Pelijojot huolehtivat tiedon vierasjoukkueelle hyvissä ajoin ennen ottelua ja joukkueen johtoryhmät ohjeistavat oman joukkueensa vanhemmat / huoltajat.
Joukkue voi myös päättää pelaavansa ottelut / harjoitukset tyhjille katsomoille.

Seuraavaksi listattuna muistilista mahdollisimman koronaturvallisen toiminnan järjestämiseksi:
– Vain täysin terveenä hallille.
– 12 vuotta täyttäneet käyttävät hallin ja liikuntakeskuksen tiloissa kasvomaskia. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheillessa.
– Sisätiloissa oleskelu minimiin ja turvavälit käytössä. Oheisharjoitukset pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään aina ulkona. Hallille saavuttaessa poistutaan mahdollisimman nopeasti pukukopista oheisharjoituksen kokoontumispaikalle.
– Tehostetut pisaratartunnan vastaiset hygieniatoimet. Toimihenkilöt valvovat tehostettua käsien pesua ja käsidesin käyttöä.
– Edelleen käytössä jokaisella oma juomapullo.
– Ilmoittautuminen MyClubiin on äärimmäisen tärkeää.
– Joukkueen johto huolehtii, että jokaisesta tapahtumasta on tiedossa tarkasti ketä tapahtumassa on ollut paikalla (altistumisjäljitys).
– Maksimoidaan pukukoppien määrä. Tarvittaessa käyttöön otetaan muita pukeutumistiloja, kuten varustekoppikäytävä.
– Vuoron loppuessa jäältä poistutaan mahdollisimman nopeasti. Seuraava ryhmä voi saapua hallin puolelle vasta, kun edellinen ryhmä on kokonaisuudessaan poistunut pukuhuoneisiin.
– Peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain ns. välttämättömään käyttöön. Käydään suihkussa kotona, mikäli sinne ollaan menossa suoraan hallilta.
 

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä tarkistetaan viimeistään syyskuun puolivälissä, noin kaksi viikkoa ennen kiekkokoulun alkua.

Toiminta jatkuu kaikilla joukkueilla. Korostan jokaisen toimijan vastuuta, jotta toiminta jatkuisi vastaisuudessakin.
 

Espoossa 19.8.2021
Helsingin Kiekko-Tiikerit Ry
Valmennuspäällikkö
Patrik Johansson-Hongell
 

Lisätietoja antaa:

Valmennuspäällikkö
Patrik Johansson-Hongell
patrik.johansson@kiekko-tiikerit.fi

Seuran johtokunnan puheenjohtaja
Nina Toikka
ntoikka@gmail.com