ValmennusTiikerival­men­nus ja -ohjaus

Kiekko-Tiikereissä toimii iso kirjo valmentajia,  lasten vanhemmista seuran junioripelaajiin ja jääkiekkovalmennuksen ammattilaisiin.

Toimintamme perusta on intohimolla valmennukseen suhtautuvat valmentajat. Uskomme, että loistavan valmentajan ei tarvitse olla ammattilainen, emmekä siksi halua linjata vaatimuksia tuleville valmentajille liian tarkasti.

Valmennuksen periaatteet

Me uskomme, että pitkällä tähtäimellä lapsi oppii parhaiten stressittömässä ja innostavassa ympäristössä. Siihen tähtäämme pelien ja harjoitusten kautta, jossa ympäristö opettaa. Ajatus on, että valmentajat eivät ole kaatamassa toimintatapoja lapseen, vaan toiminta ja ympäristö antaa lapselle avut oppimiseen ja kehittymiseen.

Emme ole kateellisia muille lajeille tai harrastuksille, päinvastoin,  kannustamme pelaajiamme liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti; 20 tuntia monipuolista liikuntaa viikossa antaa lapselle vahvan perustan kehittyä hyväksi urheilijaksi sekä terveeksi ihmiseksi.

Mukaan valmentajaksi?

Toivomme ja otamme mukaan valmennustoimintaan aiheesta innostuneita vanhempia, jääkiekkoharrastustaan jo lopettaneita seuran junioreita ja jo kokemusta omaavia lajin valmentajia. Pyrimme poikkeuksetta löytämään sopivan joukkueen kaikille seuramme valmennuksesta kiinnostuneille henkilöille ja kannustamme valmentajiamme aktiivisesti osallistumaan seurayhteisö Hifk:n järjestämiin valmentajakoulutuksiin. 

Valmennuskausi 2023 - 2024 

Kiekko-Tiikerit on tehnyt seuraavalle kaudelle 2023-2024 valmennuksen selkärangaksi uuden urheilutoiminnan linjauksen. Urheilutoiminnan linjaus on ensimmäisessä vaiheessa tehty ikäluokille kiekkokoulusta U15 junioreihin.

Linjauksessa on otettu huomioon kulloisenkin ikäluokan tärkeimmät valmennuksessa painotettavat asiat seuraavista osa-alueista:

  • Pelaajat ja pelaajatoiminta
  • Terveysviestintä ja -kasvatus
Toimintaa ohjaavat:
  • Henkiset ja sosiaaliset ominaisuudet
  • Fyysinen, fysiologinen ja biologinen kasvu
  • Herkkyyskaudet
  • Laji- ja liikuntataidot
  • Pelikäsitykselliset asiat
  • Oheis- ja omatoimiharjoittelu.

Urheilutoiminnan linjauksen pohjalta tehdään linjauksen alaisille joukkueille kausikohtainen urheilutoiminnan suunnitelma.

Mikäli kiinnostuit seuran toiminnasta, ohjaamisesta tai valmentamisesta, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Valmennuspäällikkö:
Patrik Johansson
patrik.johansson@kiekko-tiikerit.fi
050 754 8748

ImageImage